Поділіться рецептом :-)

середу, 19 жовтня 2016 р.

Класичне італійське тісто для піци (Pasta per pizza)

італійська піца рецепт

Є в нашій сім'ї одна смачна традиція - кожного суботнього вечора ми всі разом печемо домашню піцу :-) Я мішу тісто, чоловік його розкачує, а дитина викладає начинку. Звичайно готову щойно спечену піцу можна купити на кожному кроці (особливу тут в Італії), але, повірте мені, власноруч приготована смакує по - особливому. До того ж готувати її так легко. Ми перепробували багато рецептів тіста для піци і врешті - решт обрали для себе наш улюблений (дав нам його піцайоло Піно - друг дитинства мого чоловіка). Тож, насипайте борошно, беріть в руки качалку і потіште своїх рідних смачною піцою :-)

Для клачичного італійського тіста для піци потрібно:

(На 4 середні піци):
  • 500г борошна (можливо потрібно буде трохи більше, залежить від якості борошна)
  • 25г свіжих дріжджів або 7г сухих
  • 20г солі
  • 5г цукру
  • 50г олії (в ідеалі оливкової, але підійде і соняшникова)
  • 1,5 склянки теплої води
Рецепт мого улюбленого соусу для піци тут

Дивіться також наш відео-рецепт тіста для піци:
Підписуйтесь на наш канал (тут), щоб не пропустити жодного рецепта :-) Дякую 💓
 



До теплої води додайте свіжі дріжджі (якщо використовуєте сухі тоді додйте їх в самому кінці до борошна), олію і цукор. Якщо у вас сухі дріжджі, тоді до води додайте сіль, якщо ж дріжджі свіжі, то додавайте сіль в кінці до борошна (просто дріжджі не люблять прямий контакт з сіллю і від того тісто може не підрости)


Відрізу ж досипте борошно і сухі джіжджі


Замісіть м'яке тісто, що не липне до рук (при потребі додайте ще трішки борошна), зверху на тісті наджіжте хрестик (Піно каже, що це допомагає тісту ''дихати''), накрийте рушничком і залиште на 2 години в теплому місці підростати


Потім тісто поділіть на 4 однакові частини, кожну частину тонко розкачайте, викладіть улюблену начинку, випечіть в добре розігрітій духовці (при 220С) приблизно 15 хвилин, потім покладіть шматочки сиру і покладіть ще на 3 хвилини в духовку. Якщо ж маєте спеціальний камінь для випікання піци, то вашій випічці взагалі ціни не буде! Смачного і buon appetito :-))))))

7 коментарів

  1. Дуже простий та гарний рецепт піци, спробуємо!
    Grazie per la ricetta! :)

    ВідповістиВидалити
  2. Рада, що Вам сподобався рецепт! Смачного :-)

    ВідповістиВидалити
  3. Готували вчора піццу за вашим рецептом: дуже смачно і чудове заняття для всієї сім'ї! Вдячні за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  4. Пані Ірино, дуже дякую за рецепт піци! Неймовірно смачне та ніжне. просто ідеальне. Навіть краще, ніж у багатьох піцеріях Львова! Чоловік каже, що тепер піцу тільки вдома робитимемо! Може б підказали ще рецепти цікавих соусів для піци? Щиро дякую! Натхнення Вам!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ой, мені так приємно! Дуже рада, щов вам і вашим рідним так сподобалось тісто :-)Щодо соусів, зазвичай готую зі своїм улюбленим томатним (він є тут вище в рецепті)

      Видалити



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.