Поділіться рецептом :-)

понеділок, 20 березня 2017 р.

Густий перловий суп по-італійськи (Minestra di orzo)

густий перловий овочевий суп рецепт

Якось завжди не вистачає мені фантазії в приготуванні страв з перловою крупою. Знаю, що вона дуже корисна, але ніяк не могла знайти ''свого'' рецепту. А потім, гортаючи один з кулінарних журналів, рецепт яскраво-жовтого перлового супу сам потрапив мені на очі :-) І як я раніше його не помітила! Вже по опису в журналі страва видалась дуже апетитною, коли ж я суп зварила, мої хлопці не лише просили добавки, а й тарілки повилизували! Тепер цей рецепт займе гідне місце в списку наших улюблених - смачно, корисно, легко і яскраво. Чудово підійде для посту, якщо варити на воді, замість бульйону. Спробуйте :-)

Для густого перлового супу з овочевим кремом потрібно: 

  • 4 середні картоплини
  • 8 ст. л. перлової крупи (замочіть крупу в холодній воді мінімум на 2 години)
  • половина цибулини
  • 0,5 склянки томатного соусу
  • 1 морква
  • 1 зубок часнику
  • олія, сіль, перець


Порізану кубиками цибулю і грубо натерту моркву легенько підсмажте в олії


До підсмажених моркви з цибулею додайте томатний соус  і тушкуйте 5 хвилин


Картоплю наріжте кубиками (як для супу)


У глибоку каструлю покладіть разом картоплю, моркву з цибулею і томатним соусом. Залийте все 1,5л води (або бульйону), трішки посоліть і варіть до готовності. Потім овочі витягніть, а воду,  в якій вони варилась (чи бульйон) не виливайте


В воду (або бульйон) де варились овочі покладіть перлову крупу (попередньо замочену і проціджену) і варіть до готовності (приблизно 50 хвилин). За цей час перемеліть варені овочі блендером, щоб вийшло однорідне пюре


Додайте пюре до бульйону з готовою перловою крупою, гарно перемішайте і ще варіть 5 хвилин, посоліть і поперчіть за смаком, додайте пропущений через часникодавку зубок часнику і смакуйте :-) Якщо готовий суп посипати тертим сиром, то вийде ще смачніше, хоча і без сиру супчик з'їдається за обидві щоки. Дякую, що завітали!

3 коментарі

  1. Добрий день! Я вегетаріанка і знайшла у Вас на сторінці цікаві рецепти, шкода, лише, що вони не виділені окремо, щоб було легше шукати. Також дуже приємно, що пишете українською. Дякую.Успіхів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже рада, що Вам сподобались рецепти, а ще вдячна за корисну підказку - обов'язково виділю в окрему категорію усі рецепти,які можуть згодитись вегетаріанцям :-)

      Видалити
  2. готово :-) Усі рецепти , що підійдуть для вегетаріанців згруповані у категорії Вегетаріанство

    ВідповістиВидалити



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.