Поділіться рецептом :-)

четвер, 11 травня 2017 р.

Вафлі по-італійськи (Coperchiole abruzzesi)

вафлі в електровафельниці трубочки

Я до минулого понеділка вважала вафельницю (ту, на якій готують вафельні трубочки) геніальним радянським винаходом, поки не побачила її на кухні в моєї знайомої італійки Луізи! Виявляється, і в Італії (а саме в області Абруццо) готують дуже смачні вафлі. Луіза пообіцяла мені, що пошукає рецепт в своєму записнику. Ну, подумала я, пообіцяла та й забуде і доведеться мені самій шукати, як то ті італійські коржики готувати. Але вечером Луіза принесла мені ''наглядний приклад'' - вона спеціально для мене напекла смачнючих лимонних вафель!  (Ну і рецепт на клаптику паперу написала :-) Яка ж то смакота ... лимонний смак в поєднанні з ванільним ароматом ... Ми так всю порцію відразу і з'їли. Після того я спробувала приготувати такі ж вафлі з апельсиновою цедрою та мигдальною есенцією - теж вийшло дуже смачно. Мабуть, треба частіше ходити на кухню до знайомих, може ще щось нове для себе відкрию, а потім і з вами поділюсь :-) 

Для вафель по - італійськи потрібно:

  • 3 яйця
  • 6 ст. л. цукру
  • 6 ст. л. олії (в оригіналі - оливкової, я ж готувала на соняшниковій)
  • 150г борошна
  • терта цедра 1 лимона/апельсина (або ж есенція на ваш вибір)
  • ванілін
Ну і вафельниця (електрична (не для бельгійських вафель!), або та, яку потрібно ставити на плиту)


 Готуються вафлі надзвичайно швидко. Потрібно лише збити яйця з цукром


Потім до яєць додайте решту інгредієнтів і гарно перемішайте. Тісто має вийти досить густе (трішки густіше за сметану, тому, якщо необхідно - додайте ще трішки борошна)


Вафельницю гарно розігрійте, змастіть легенько олією і викладайте по 1 ст. л. тіста по центру. Готуйте з обох боків до рум'яного кольору. (Вафлі печуться дуже швидко, особливо, коли вафельниця добре нагріється). Мій чоловік готові коржики поливав медом, мені ж вони чудово смакували без всіляких поливок з горнятком чаю. Пригощайтесь :-)

5 коментарів

  1. Дякую за рецепт!!! Швидкий, простий до неможливого і надзвичайно смачний результат. Діти приходили "на запах", але вразив старший кіт: застрибнув на стілець біля столу, ніби випадково скинув з тарілки пару вафель, скручених в конус, а коли я насварила і прибрала великі шматки з підлоги - швидко почав гризти те, що залишилось... Так любить хіба що оливки і тунця - напевно, в минулому житті жив в Італії :)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :-) я дуже рада, що вам сподобався рецепт! А кіт у вас справжній солодкоїжка :-)))))хто зна, може і справді має італійські гени :-))))

      Видалити
  2. А в електрисчній , тоже совєтскій, можна їх готувати?

    ВідповістиВидалити
  3. Добрий вечір рецепт панетоне ще спитайте на дріжджах.

    ВідповістиВидалити



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.