Поділіться рецептом :-)

понеділок, 22 травня 2017 р.

Домашнє шоколадне морозиво (Gelato al cioccolato)

рецепт домашнього морозива пломбір

Шоколадне морозиво завжди було моїм улюбленим :-) Пам'ятаю, ще в далекому дитинстві мама давала мені 20 копійок і я, щаслива - прещаслива, бігла в найближчий продуктовий магазин "Темп", щоб купити ту райську насолоду під назвою "Шоколадний пломбір у вафельному стаканчику"! Хто тоді звертав увагу на те, що морозиво продавалось без упаковки, вафельні стаканчики часто склеювались у ящику між собою і рідко-коли були хрумкими... головне, що пломбір всередині був смачнююююючий! Тепер такого немає... Скільки не перепробувала, а ніяк не могла знайти саме того смаку і консистенції. А потім рецепт сам знайшовся в інструкції до морозивниці (яку чоловік подарував мені на День народження) :-) Морозиво і справді дуже нагадує саме те, з дитинства. Ще й готується легко і з простих, а головне НАТУРАЛЬНИХ складників. Робити його можна як у морозивниці, так і без неї. Спробуйте і смачного!

Для домашнього шоколадного пломбіру потрібно:

  • 250г жирного молока
  • 200мл вершків (щонайменше 30% жирності)
  • 20г какао
  • 80г цукру
Покладіть разом усі інгредієнти і гарно все збийте міксером або блендером


Є два способи приготування морозива:
  • якщо ви щаслива власниця (або власник) такого чуда техніки, як морозивниця, то досить залити приготовану суміш в цю машинку, ввімкнути її на 20-30 хвилин, а потім потримайте в морозилці ще 15 хвилин, щоб зовсім застигло
  • або ж перелийте приготовану суміш в контейнер і помістіть його в морозилку на 3 години (за ці 3 години не забудьте кожні 30 хвилин морозиво діставати з морозилки і збивати його міксером або перемішувати ложкою, це не дозволить морозиву застигнути ''одним блоком'', як лід)


Через 30 хвилин в морозивниці/3 години в морозилці морозиво буде готове і матиме притаманну йому  консистенцію


Смачного :-)

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.