Поділіться рецептом :-)

четвер, 21 вересня 2017 р.

Макарони з соусом з болгарського перцю і баклажанів (Pasta con crema di peperoni e melanzane)

баклажани і болгарський перець рецепт

Якось, по дорозі на роботу, мій чоловік випадково запримітив місцеву фруктово - овочеву ярмарку. Туди час від часу тутешні фермери і городники звозять свою продукцію. От і повіз мене Роберто туди "на розвідку" :-) Скільки ж там всього цікавого і для Італії рідкісного! Там і буряки ще з гичкою (для Риму то рідкість, бо найчастіше продають вже варені і почищені буряки у вакуумній упаковці), і румбамбар, і редька, і хрін - як до мами на город потрапила :-) Єдина незручність - купувати потрібно цілим ящиком. Так минулих вихідний ми й повернулись додому з ящиком баклажанів, болгарського перцю і помідорів. Закрутки в нашій сім'ї завжди робить моя мама, я ж більше "виступаю" по соусах, які потім порційно заморожую в морозилці. Думали ми, що б то такого приготувати з наших овочевих покупок, а потім Роберто згадав про соус, який йому в дитинстві готувала його бабуся Амалія. Яка ж то смакота вийшла, до того ж смак нагадує мені мою улюблену баклажанну ікру. Добре, що морозилка велика, бо з куплених овочів у нас вийшло майже 60 порцій соусу - тепер, як каже Роберто, з голоду не помремо :-) Смачного!

Для соусу потрібно:

  • 1 середній баклажан
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 середня цибулина (подрібнена і підсмажена в олії)
  • 6-8 листочків свіжого базиліку (або 1/3 ч.л. сушеного)
  • 1 зубок часнику
  • 100мл томатного соусу або помідорів у власному соку
  • сіль, перець і за бажанням паприка в порошку
Баклажан помийте і розріже повздовж навпіл, зверху наколіть виделкою. Болгарський перець помийте, відріжте корінчик і виберіть зернята. Овочі легенько скропіть олією, замотайте у фольгу і запечіть в духовці при 180С 50 хвилин. Готовим овочам дайте трохи вистигнути, а потім почистіть їх від шкірки (вона дуже легко відстає від печених овочів)


Покладіть у глибоку посудину почищені запечені баклажан і болгарський перець, томатний соус (або помідори у власному соку), смажену цибульку, пропущений через прес зубок часнику і базилік


Перемеліть все разом блендером в пюре. Додайте сіль і перець за смаком, поставте соус на середній вогонь і дайте йому покипіти 5-10 хвилин (за цей час лишня рідина випарується у соус буде густішим)


Відваріть макарони і заправте їх приготованим соусом. Buon appetito! 

4 коментарі



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.