Поділіться рецептом :-)

понеділок, 18 грудня 2017 р.

Штоллен з шоколадними краплями (Stollen mit Schokostückchen)

ricetta stollen con cioccolato

Щороку печу класичний німецький різдвяний штоллен і до минулої середи вважала саме його верхом досконалості. Аж тут в середу до чоловіка на роботу приїхала німецька делегація. А, оскільки, час зараз передсвятковий, то вони привезли з собою різні типові німецькі різдвяні смаколики. І треба ж було мені саме в той день випадково (або й не зовсім -)) зайти до Роберто на роботу. Саме тоді я відкрила для себе це чудо - мигдально - сирний штоллен з  шоколадною начинкою! Оооо, як каже моя сусідка, то було "щось з чимось", звідки ж мені було знати, що окрім класичного варіанту, німці випікають стільки інших дивовижних штолленів! Ну я була б не я, якби не випитала рецепт :-) Виявляється, цей варіант печеться на сирно-мигдальному тісті без дріжджів і настоювати його потрібно всього одну ніч, а не два тижні (як у випадку з класичним штолленом). От тільки тепер у мене проблема: як з усією тою святковою смакотою (яку неможливо оминути) після Різдва і Нового року в двері влізти :-)  Нічого, буду боком заходити :-))))))

Для штоллена з шоколадною начинкою потрібно:

  • 300г борошна
  • 200г марципану (мій рецепт тут - роблю половину порції) або можна використовувати і готовий
  • 60г цукру
  • 1 яйце
  • 1 пакетик (15г) розпушувача
  • 150г домашнього сиру (перемеленого блендером) або рікотти
  • 75г м'якого масла 
  • ванілін
  • 150-200г шоколадних крапель (або подрібненого гіркого щоколаду - перед використанням вже подрібненим покладіть його в морозилку на 30хв)
  • 50г цукрової пудри і 50г топленого масла для змащування в кінці

Покладіть разом борошно, 100г марципану (порізаного маленькими кубиками), цукор, яйце, розпушувач, сир, ванілін і масло


Замісіть м'яке тісто, що не липне до рук (за необхідності додайте трішки більше борошна)


Готове тісто розкачайте в прямокутний пласт. Поверх викладіть шоколадні краплі і 100г марципану (порізаного кубиками)


Загорніть до середини одну сторону прамокутника


Потім поверх накрийте іншою стороною прямокутника, застібніть гаренько краї і перекладіть штоллен на застелену пекарським папером бляшку


Нагрійте духовку до 180С і випікайте штоллен приблизно 40-50 хвилин


Готовий завиванець дістаньте з духовки, відразу змастіть топленим маслом, посипте цукровою пудрою, замотайте в фольгу і залиште так на ніч


Смакуйте шоколадно - марципановий штоллен з горнятком запашного чаю. Як співали колись в моїй улюбленій рекламі, свято наближається :-) Усім бажаю гарного передріздвяного настрою!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.