Поділіться рецептом :-)

вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Арахісове масло (Peanut butter)

арахісове масло рецепт

Рученьки терпнуть, злипаються віченьки... Ні, я не швачка Павла Грабовського :-) То я так чищу арахіс! Багааааато арахісу, цілих 5 кг (на мене подіяв принцип "шо я буду мєлочитись") і я вирішила одним махом наробити багато арахісового масла для своїх запасів. Мій чоловік лиш ходить, косо на мене поглядає своїм "арахісовемаслоненавидячим" поглядом і, як тільки я відвернусь, краде в мене вже почищені горішки (їх, на відміну від масла він обожнює) А я відганяю його, як причепливу муху, бо в мене всі горішки чітко зважені для рецепту :-) Я страшенно люблю арахісове масло (знаю, що багато мене не зрозуміють і мають повне на те право), тартинки або навіть звичайний шматок хліба, намащений тією американською смакотою для мене перетворюється на вершину смакового задоволення. Я часто додаю те масло до печива, до бельгійських вафель "Снікерс" а ще відкрию вам страшну таємницю ... я завжди додаю декілька ложечок арахісового масла до вівсяної каші :-) Знаєте,  то таке чудо чудесне виходить! А ще в такому ласощі дуже багато користі (про калорії теж знаю :-) але ж ніхто його не наминає кілограмами, декілька ложечок в день можна зі спокійною дущею змолотити з задоволенням). Ніколи не купую готове арахісове масло, бо щоразу читаючи інгредієнти на баночках (до того ж різних виробників, відомих і не дуже) розчаровуюсь і ше раз переконуюсь, що ніяка фабрика ніколи не приготує таке смачне і натуральне арахісове масло, як власні руки :-) Інгредієнтів потрібно всього чотири, а ще блендер і зовсім мало часу. Готове домашнє арахісове масло зберігайте в холодильнику до 3 місяців (я завжди розкладаю його в багато маленьких баночок, щоб не "лазити" ложкою зайвий раз за тим смаколиком в одну велику банку, щоразу її відкривати і тим зменшувати термін придатності смаколика). Всім бажаю солодкого дня і гарного настрою!

Щоб приготувати домашнє арахісове масло потрібно: 

  • 350г вже почищеного арахісу (стільки вийде з 500г нечишеного)
  • 5-7 ст.л. арахісової олії 
  • щіпка солі
  • 2 ч.л. коричневого цукру або меду
(Можна замінити олію на соняшникову або кукурудзяну, але тоді смак і аромат масла будуть геть інші. Коричневий цукор можна замінити білим)

Арахіс почистіть, викладіть на деко і прогрійте в духовці 5хв при 200С (не перепечіть горішки, нам потрібно лиш, шоб вони розігрілись і з них почала виділятись олія)

Перекладіть арахіс (не потрібно чекати, доки він вистигне) в чашу блендера

Додайте сіль, цукор (або мед) і 5 ст.л. олії. Перемеліть все до майже однорідного стану

Далі все залежить від ваших вподобань, якщо хочете "хрумке" або "Crunchy" масло, тоді ваш смаколик готовий. Я ж люблю "Smooth" або "кремову" версію, до того ж не дуже густу, тому додаю ще 2 ст.л. олії і ще раз все перемелюю до однорідної консистенції без грудочок  

Готове арахісове масло перекладіть в баночки і залиште настоятись принаймі 2 години (тоді воно набуде ідеальної консистенції). Смачного :-)

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.