Поділіться рецептом :-)

неділю, 23 жовтня 2016 р.

Карамелізована брюссельська капуста (Browned Brussels sprouts)

як приготувати брюсельську капусту

Я просто обожнюю брюссельську капусту, а от мій чоловік не любить її характерного гіркого присмаку.  От і довелось мені шукати якісь "трюки", які б допомогли тої неприємної гіркоти позбутись. Пошуки спрацювали і тепер вся моя сім'я (навіть наша вибаглива до їжі дитина) з задоволенням їсть карамелізовану брюссельську капусту :-) Вона ж така корисна! Багата на вітаміни А, К і С. А ще - це чудовий гарнір до м'ясних страв, та й не тільки до м'ясних. Вона прекрасно доповнює будь - яку страву.  

Для карамелізованої брюссельської капусти потрібно:

  • 200г брюссельської капусти
  • 2 ст. л. олії
  • 2 ст. л. масла
  • сіль, перець
  • сік 1 лимона
Дивіться також наш відео-рецепт приготування карамелізованої брюссельської капусти:
Підписуйтесь на наш канал (тут), щоб не пропустити жодного рецепта :-) Дякую 💓

 
Є один секрет, який допомагає позбутись гіркого присмаку, притаманного цьому виду капусти: просто розріжте кожну мініатюрну капустинку навпіл, до 1 літра води додайте сік 1 лимона і доведіть до кипіння, сюди ж покладіть половинки брюссельської капусти і варіть 5-7 хвилин (час відраховуйте від моменту закипання води разом з капустою). Потім відцідіть воду


В сковорідку покладіть масло і олію


Як тільки масло розтопиться, додайте варену брюссельську капусту, посоліть і поперчіть за смаком і тушкуйте на малому вогні (час від часу помішуючи) приблизно 10 хвилин - доки капуста не стане м'якою, якщо її проколоти виделкою і трішки присмажиться (карамелізується). Такий гарнір чудово смакує як гарячим, так і холодним. Дякую, що завітали і смачного :-)

4 коментарі



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.