Поділіться рецептом :-)

пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

Паста Гіппократа

паста амосова з чорносливу, інжиру і кураги вітамінна

Цим рецептом я, мабуть, для багатьох з вас не відкрию Америку, адже чимало господинь кожного року готує цю ''вітамінну бомбу'' для своєї сім'ї (особливо діток). Але було б шкода і не поділитись, бо цей десерт не тільки дуже корисний для серця, травлення і підняття імунітету, а ще й смачнючий. Я (невиправна солодкоїжка) просто їм цю пасту ложкою, а для чоловіка і синочка готую ''вітамінні цукерки'' (роблю з цієї суміші кульки і обвалюю їх в цукровій пудрі або какао) - корисна смакота, саме те, що потрібно восени і взимку!

Для пасти Гіппократа потрібно:

  • 1 частина кураги
  • 1 частина чорносливу
  • 1 частина інжиру 
  • 1 частина горіхів
  • 1/3 частини меду
(Я брала по 300г сухофруктів і горіхів і 100г меду). Якщо чорнослив дуже твердий, то спочатку замочіть його в окропі на 5 хвилин, а потім процідіть і гарно обсушіть (я викладаю на кухонний рушничок і залишаю висохнути, від вологого чорносливу готова суміш швидше зіпсується)


Потім перемеліть сухофрукти і горіхи в м'ясорубці


Додайте мед (якщо ваш мед дуже густий, підігрійте його на водяній бані, але ні в якому разі не доводьте до кипіння) і перемішайте з меленими сухофруктами і горішками. Смачні вітамінки готові. Зберігайте пасту в закритому лоточку в холодильнику, їжте по 1 ч. л. три рази в день (можна і більше) і будьте здоровими :-)


Ось такі цукерки з цієї пасти я роблю для своєї дитини :-) 

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.