Поділіться рецептом :-)

середу, 5 квітня 2017 р.

Дріжджове тісто для солоних пиріжків

рецепт дріжджове тісто для пиріжків

Іноді по-доброму заздрю людям, які вміють відмовити собі в їжі і сидять на дієті. Бо в моєму випадку то просто неможливо. Можу відмовитись від всього, тільки не від смаколиків! Ну дуже люблю смачно поїсти і, нащастя, Бог послав мені ідеального чоловіка, який мою пристрасть до їжі розділяє зі мною на 200% :-)  А, взагалі, моя дієта - їсти все, але потрохи і лише домашнього приготування. А ще багато рухатись, пити багато води, позитивно дивитись на речі і жити весело, тоді й кілограмів зайвих не буде. Особливо люблю поласувати пиріжками - тими, що завжди пече моя бабуся Марія. Для мене то, як райська насолода! Тісто виходить настільке пухке і ніжне, що його можна і не жувати :-) Бабуся має в своєму арсеналі безліч цікавих і смачнючих начинок, але моя улюблена - зелена цибулька, кріп, варене яйце і трішки рису. Бабусині пиріжки довго не черствіють, а зберігати їх найкраще в холодильнику в целофановому пакеті. Мій чоловік же готові пиріжки заморожує в морозилці, а потім розігріває в духовці і має на сніданок свіжу теплу випічку :-)

Для тіста на солоні пиріжки потрібно:

  • 2 ч. л. сухих дріжджів
  • 500 г борошна
  • 2 ч. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. олії
  • 220 мл теплої води


В теплій воді розчиніть дріжджі, сюди ж додайте 4 ст. л. борошна і залиште суміш на 15-20 хвилин в теплому місці


Додайте олію, злегка збиті яйця і цукор


Досипте борошно з сіллю і замісіть еластичне тісто (якщо дуже липне до рук, додайте ще трішки борошна, але не багато, щоб тісто не вийшло забитим)


Зробіть з тіста кульку, надріжте на ній хрестик (бабуся каже, що так тісто може дихати) і дайте йому підрости в теплому місці 1 годину, обімніть і залиште підрости ще на 1 годину


Потім виробіть пиріжки з вашою улюбленою солоною начинкою, викладіть їх близенько один до одного на бляшку, дайти підрости 40 хвилин. Змастіть верх пиріжків молоком або збитим яйцем і випікайте впродовж 30-40 хвилин при 180С (час випікання залежить від розміру пиріжків і типу духовки). (На дно духовки не забудьте поставити ємкість з водою, від цього пиріжки будуть мякенькі). Готові пиріжки дістаньте з духовки, змастіть зверху холодною водою і накрийте рущничком хоча б на 15 хвилин. Смачного!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.