Поділіться рецептом :-)

неділю, 2 квітня 2017 р.

Італійська великодня паска Коломба без дріжджів (Colomba di Pasqua senza lievito)

рецепт італійської паски

Читайте цей рецепт також на нашому новому сайті 🠞 www.thesaporito.com 💗

Ми, в нашій італо - українській сім'ї щороку святкуємо два Різдва і два Великодні, дотримуючись українських та італійських традицій. На український Великдень завжди печу нашу пасочку, а на італійський переважно купуємо готову Коломбу. Коли ж обидва Великодні співпадають, поєднуємо традиції обох народів одночасно :-) До того ж, родичі чоловіка вирішили зробити нам "сюрприз" і приїдуть на Великдень до нас (буде в нас гостей аж 12 щтук!). От я собі й подумала, що цікаво було б пригостити їх, окрім нашої пасочки, ще й їхньою домашньою Коломбою (як-то кажуть: не мала баба клопоту...). Проблема в тому, що справжню італійську паску випікають на дріжджах і зазвичай процес замішування-приготування-випікання займає досить багато часу (щонайменше 12 годин). Мабуть, я до такого ще не доросла і не знаю, чи колись таки наберусь терпіння і відваги за таке взятись :-) Тому, щоб не стояти день і ніч тільки за її приготуванням, я почала шукати ''спрощений'' варіант, який за смаком не поступався б класичнії випічці. Ідея знайшлась в пекарні, що під моїм домом. Вони щороку перед святами влаштовують дегустацію своїх пасок, і серед ним була Коломба ''Супер Спрінт'': смак як у класичної випічки, а консистенція: щось середнє між паскою і кексом. Рецепт я, звичайно, випитала і ''пробну'' Коломбу спекла :-) Чоловік з дитиною (а ще сусіди-неаполітанці і декілька колег Роберто) мій експеримент з'їли ''на ура'' і схвалили :-) А кекс і справді вийшов смачнючий, як класична Коломба, от тільки готується набагато легше і швидше. Здивую цього року своїх гостей :-) 

Для італійської Великодньої паски без дріжджів потрібно: 
Читайте цей рецепт також на нашому новому сайті 🠞 www.thesaporito.com 💗

  • 5 яєць
  • 400г борошна
  • 270г цукру
  • 135г масла (розтопіть його і трішки охолодіть)
  • 15г розпушувача
  • терта цедра 1 лимона
  • терта цедра 1 апельсина
  • 140г апельсинових цукатів 
  • ванілін
  • 1/4 ч. л. мигдальної есенції (можна і не додавати, але саме вона надає притаманний класичній Коломбі присмак і аромат) 
  • миглаль і цукрова посипка для прикраси 


Збийте яйця з цукром до білого кольору (я збивала міксером на максимальній потужності  десь хвилин 10)


Додайте просіяне борошно, розпушувач, ванілін і ще раз збийте


Додайте топлене охолоджене масло і гарно перемішайте


Тепер залишилось додати цувати, терту апельсинову і лимонну цедру, і есенцію. Знову все гарненько перемішайте


Викладіть тісто в форму ("Коломба" означає ''голуб'', тому і випікають цю пасочку у формі голуба). Верх прикрасьте цукровою посипкою і мигдальними горішками


Нагрійте духовку до 180С і випікайте Коломбу впродовж 30-45 хвилин (готовність перевірте зубочисткою)


Дивуйте своїх гостей і веселих Вам свят :-)


Такий вигляд має Коломба без дріжджів в розрізі :-)

4 коментарі

  1. О, як гарно! Якраз шукала рецепт Коломби, щоб готувати було не дуже складно:) Дякую! Неодмінно спробую спекти таку італійську пасочку! Взагалі дуже цікавлюся випічкою, зокрема кулінарними звичаями інших країн. У мене також є свій кулінарний сайт:)Вже пробувала пекти Італійський пасхальний пиріг з сиром і шпинатом (La Torta Pascualina), Різдвяний кекс Панеттоне, польский мазурек, англійські булочки та австрійський пасхальний хліб. Теперь дуже хочу спробувати Коломбу!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :-) рада, що Вам сподобався рецепт! А ще, дуже рада познайомитись з людиною, яка розділяє пристрасть і любов до кулінарії! Щойно була на вашому сайті,скільки смакоти! Завтра буду готувати Ваш яблучно-карамельний пиріг з горіхами і маком :-)

      Видалити
    2. Доброго вечора, Ірино! :)

      Ось я і спробувала спекти Коломбу за Вашим рецептом! Вийшов дуже гарний та смачний кекс. Було б добре, якщо б на Вашому сайті була можливість додати фото до коментарю:)
      Дякую за рецепт!

      Видалити
    3. доброго дня, дуже рада, що коломба вам сподобалась! нажаль, на сайті неможливо змінити налаштування, тому для фото і обговорень рецептів сайту створена група https://www.facebook.com/groups/1822206124470570/ ласкаво запрошую Вас у групу :-) там усі бажаючі діляться фото страв, приготованих по рецептах "Італійських голубців"

      Видалити



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.