Поділіться рецептом :-)

четвер, 3 серпня 2017 р.

Найлегший яблучний пиріг з пудингом (Torta di mele e budino)

рецепти зі слойоним тістом

Цей яблучний пиріг найлегший і найшвидший в приготуванні з усіх мені відомих. І, мабуть, один з найсмачніших. Оскільки, готується він на готовому листковому тісті, то й замішувати нічого не потрібно, а для крему - заливки досить лиш гарно перемішати усі інгредієнти. Верх пирога заливається прозорим желе, що робить цей десерт ще вишуканішим і смачнішим! Як кажуть, усе геніальне - просто :-) Цю смакоту можна подавати і як торт, адже в ньому є все: і крем, і фрукти, особливо влітку, коли хочеться, щоб десерт був легкий, але й з кремом :-) Смачного!

Для яблучного пирога з пудингом потрібно:

  • готове листкове тісто
  • 2 великі яблука
  • 1 пакетик (70г) ванільного пудингу (в мене вже цукрований)
  • 150мл вершків (таких, як для збивання), або 50мл молока і 100мл сметани
  • 1 пакетик прозорого желе для заливки тортів  
Тісто тонко розкачайте і викладіть у форму з бортиками


Яблука почистіть і наріжте тоненькими скибочками, викладіть їх поверх тіста


Приготуйте крем - заливку: просто перемішайте разом порошок для пудинга з вершками (якщо ваш пудинг без цукру, тоді підсолодіть суміш за смаком)


Вилийте заливку поверх яблук


Загніть краї тіста


Нагрійте духовку до 180С і випікайте пиріг впродовж 25-30 хвилин (в режимі верх - низ), а потім ще 5- 10 хвилин (ввімкнувши лише низ духовки). Дайте готовому пирогу трішки вистигнути, а за той час приготуйте прозоре желе, як вказано в інструкції на упаковці (зазвичай, до порошку додається вода і цукор), приготованим желе залийте верх пирога


Коли желе застигне і пиріг повністю охолоне, поставте його в холодильник мінімум на 2 години - цей десерт найкраще смакує саме в холодному вигляді :-) Дякую, що завітали!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.