Поділіться рецептом :-)

пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Печиво з чорницями (або іншими мороженими ягодами)


Мабуть, в багатьох морозилках ''живуть'' заморожені ягоди. То й не дивно - з них можна стільки пресмачної смакоти наготувати: і компоти, і кисіль, і корисні смузі чи коктейлі, господині з ''найвищим пілотажем кулінарних навичок'' приготують ягідні чізкейки або такі модні зараз мусові тортики.  А знаєте, що ще можна спекти з замороженими годами? Дуже смачне і не менш кольорове печиво! Для нього підійде і смородина, і малина, і суміш лісових ягід,  і чорниця (моя улюблена :-) Печиво незвичне своїм кольором і консистенцією - в цьому випадку не очікуйте сухих і дуже хрумких сухариків (хіба перепечете його, але тоді втратите всю його оригінальність і вишуканість), це печиво ледь хрумке ззовні і м'яке (як каже моя дитина ''жувальне'' всередині). Дуже важливо дати випічці повністю вистигнути - тоді вона набуде правильної консистенції і смаку. І не лякайтесь, що щойно спечене печиво надто м'яке, як тільки низ підрум'яниться - сухарики готові :-) Експериментуйте, додавайте щоразу нові ягоди - від них залежить колір і смак печива і нехай усі ваші чаювання будуть солодкими, яскравими і теплими!

Для печива з ягодами потрібно:
  • 300г морожених ягід (підійде чорниця, смородина або малина)
  • 300г масла
  • 640г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 яйце
  • ванілін
  • 180г цукру (і ще цукор для обкачування в ньому печива перед випіканням)
  • 120г горіхів
  • 60г крохмалю 
Ягоди розморозьте


Потім помніть їх товкачиком для картоплі (ягоди повинні пустити сік, його не виливайте - для печива потрібні ягоди разом з соком). Не раджу молоти блендером, печиво ідеальне саме тоді, коли в ньому відчуваються шматочки ягід


Горіхи перемеліть блендером або просто подрібніть


Перемішайте борошно з крохмалем, ваніліном, цукром і розпушувачем


Додайте масло (кімнатної температури) і перетріть руками до утворення крихт


Додайте мелені горіхи, ягоди з соком, яйце і замісіть тісто (воно буде досить липке)


Поділіть тісто на 2 однакові частини, кожне з них викладіть на пекарський папір, надавши їй форми ''ковбаски''


Загорніть ''ковбаски'' в пекарський папір і залиште в холодильнику на ніч


Потім поріжте їх на скибочки завтовшки 0,5см


Кожну скибочку обваляйте з обох сторін в цукрі і викладіть на деко (печиво при випіканні розтікається, тому не забудьде залишити місце між печеньками)


Випікайте 20-25хв при 180С  до ледь рум'яного кольору низу печива  - обережно підніміть печенько лопаткою або виделкою і перевірте чи низ підрум'янився (готове печиво буде м'яке, але після вистигання воно затвердне і набере необхідної консистенції)


Смачного :-)

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.