Поділіться рецептом :-)

пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Йогурт - морозиво (Frozen yogurt)

як зробити морозиво з йогурту

Є у мене один улюблений літній заклад зі смачною назвою - Йогуртерія (Yogurteria). Оскільки, знаходиться він майже на набережній римського моря, ми щоразу туди заходимо, коли йдемо на пляж. Сам магазинчик зовсім маленький і продають у ньому лише один продукт: заморожений йогурт. Зате до йогурту пропонують безліч різноманітних посипок (у вигляді подрібнених горішків, пелюсток білого, чорного і навіть апельсинового шоколаду), сиропів, злакових пластівців, карамельок і ще багато - пребагато іншого. Яка ж то смакота!!! Йогурт - морозиво має дуже легку консистенцію (на відміну від більш жирного класичного морозива з вершками), а його приємна кислинка чудесно втамовує спрагу. А завдяки різним посипкам і сиропам у вас щоразу буде новий літній десерт :-)

Для йогурту - морозива потрібно:

  • 500г натурального йогурту (той, що без смаку, на деяких упаковках написано "Білий йогурт") - обирайте з найбільшим відсотком жирності
  • 150мл жирного молока
  • 80г цукрової пудри
  • сік половини лимона
  • ванілін
Всі інгредієнти збийте міксером або блендером до однорідної маси


А далі є два способи приготування йогурту - морозива:
  • якщо ви щаслива власниця (або власник) такого чуда техніки, як морозивниця, то досить залити приготовану суміш в цю машинку, ввімкнути її на 20-30 хвилин, а потім потримайте в морозилці ще 15 хвилин, щоб зовсім застигло
  • або ж перелийте приготовану суміш в контейнер і помістіть його в морозилку на 3 години (за ці 3 години не забудьте кожні 30 хвилин морозиво діставати з морозилки і збивати його міксером або перемішувати ложкою, це не дозволить морозиву застигнути ''одним блоком'', як лід)
Через 30 хвилин в морозивниці/3 години в морозилці морозиво буде готове і матиме притаманну йому  консистенцію (оскільки, у даному варіанті морозива немає вершків, консистенція буде середня між морозивом і сорбетом)


Йогурт - морозиво досить швидко замерзає і стає твердим, тому витягніть його з морозилки за 5-10 хвилин до подачі. Зверху полийте вашим улюбленим варенням, шоколадним або м'ятним сиропом. А ще смачно з горішками або домашньою гранолою. Дякую, що завітали!

2 коментарі

  1. А я готую без молока, і не помішуючи через 30 хв.кожні. іменем воно з кристал каси льда. Може якщо розміщувати не буде цих кристиликів?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Готуючи морозиво, дуже важливо помішувати або навіть збивати міксером час від часу під час замерзання, саме завдяки цьому не утворюються кристалики льоду

      Видалити



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.