Поділіться рецептом :-)

середу, 11 вересня 2019 р.

Лимонад з базиліком (Limonata al basilico)

лимонад з базиліком

В суботу ми всією сім'єю їздили до моря, але не на наш звичний пляж, а в інше містечко поблизу Риму. Спека була така, що в обідню пору навіть їсти не хотілось, тож ми (на радість наших дітей) вирішили пообідати морозивом :-) Нове містечко значить і нові кафе з морозивом. А їх на узбережжі на кожному кроці! Вибір ''морозивного ресторану'' ми довірили нашому Алессіо, який вже через декілька хвилин захоплено прибіг до нас зі словами: ''Йдемо в цю джелатерію! Там таке морозиво продають, що ви ще не бачили! Я хочу оте зі смаком полуниці і болгарського перцю!'' Вибір морозива і справді був надзвичайно незвичним: полуниця з перцем, персик з базиліком, лимон з розмарином, огірок з лаймом і ще всяка дивна дивина :-) Ну ми сім'я ризикована (в кулінарному плані:-) тож вирішили скористатись можливістю і спробували все раніше нами небачене. Про морозиво згодом неодмінно напишу, а сьогодні розкажу вам про лимонад, який мене полонив у тому ж кафе. Ви коли-небудь пили лимонад з базиліком? Бо я й не здогадувалась про таке поєднання. Лимонад з м'ятою готую дуже часто, а от базилік в мене завжди ''йде'' до солоних страв і соусів. І дарма, бо базиліковий лимонад просто фантастичний! То так незвично, небанально і цікаво! Найкраще напій смакує в холодному вигляді, а ще краще з кубиком льоду. А якщо замість класичного зеленого базиліку додати фіолетовий, то в напою буде ще й неперевершений колір :-)

Для лимонаду з базиліком потрібно:
  • 1л води
  • 50г базиліку (підійде як класичний зелений, так і фіолетовий)
  • 7 ст.л. цукру
  • сік і цедра 1 лимона
  • половинка палички кориці
До води додайте цукор і корицю. Доведіть до кипіння і варіть 15хв


Потім зніміть сироп з вогню, додайте до нього сік лимона, цедру (тоненько зріжте її, не захоплюючи білий гіркий шар) і базилік (цілі гілочки з листям)


Залиште настоятись 30-40хв під кришкою. Потім процідіть, додайте при потребі ще цукру, дайте повністю вистигнути і залиште ще в холодильнику на 2год - найсмачніший такий лимонад саме в холодному вигляді :-)

1 коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.