Поділіться рецептом :-)

середу, 25 вересня 2019 р.

Заморожені бульйонні кубики (Dado di brodo congelato)

приправа до супу

Щоразу, коли готую суп в мене перед очима пропливає епізод з відомої реклами: яскравий бульйонний кубик ідеальної форми ''пірнає'' в каструлю з овочами а вмить перетворює те сумне вариво в надзвичайно смачний шедевр! А потім вся сім'я (і в першу чергу вибагливі до їжі діти) не можуть насмакуватись тим чудо-супом. Воно то так, страва з магазинним приправами і справді набуває дуже виразного смаку, який усім подобається. Але чи варто труїти себе і найрідніших людей в такий замаскований спосіб... тим більше, якщо так легко можна приготувати свої домашні, корисні і повністю безпечні приправи вдома :-) Влітку я поповнила свої запаси сухої приправи (рецепт тут), а вчора була черга заморожених бульйонних кубиків. Готувати їх так легко і навіть цікаво, а способи використання таких чудо - кубиків взагалі необмежені - вони збагатять будь - який суп, другі страви, соуси. М'ясо потрібно залити овочевим бульйоном? Ставте кип'ятити воду, додайте до неї кубик (відразу з морозилки), зачекайте, доки він розмерзнеться в гарячій воді, перемішайте і вуаля! В кубики не додаю зовсім солі з двох причин:
1) сіль не дасть їм повнісю замерзнути (я не хімік і в різних хімічних процесах не розбираюсь зовсім, але то моє спостереження з власного досвіду)
2) люблю солити і приправляти страви безпосередньо під час приготування
Смачних вам супчиків, других страв і кулінарного натхнення :-)

Для бульйонних кубиків потрібно (овочі і їх пропорції можна змінювати на власний смак):
  • 100г селери (вже почищеної)
  • 100г вже почищеної моркви
  • 1 велика цибулина
  • 1 цукіні
  • 1 великий помідор
  • половинка великого болгарського перцю
  • половинка стебельця цибулі-порей
  • 1 маленька картоплина
  • 1 ст.л. олії
Всі овочі подрібніть(селеру, моркву, цибулю, цукіні, перець і картоплю наріжте маленькими кубиками, а цибулю - порей - тоненькими півкільцями)


Додайте до овочів олію, 1 склянку води і готуйте під кришкою 30хв (при потребі, долийте ще половину склянки води)


Готові овочі перемеліть блендером до однорідного стану


Овочеве пюре перекладіть знову до пательні і готуйте ще 5хв (щоб випарувалась зайва рідина)


Перекладіть овочеву суміш у форму для кубиків з льоду і залиште в морозилці до повного замерзання


Готові бульйонні кубики витягніть з форми і зберігайте в морозилці в лоточку або пластиковому пакеті до 6 місяців. Коли готуєте суп, м'ясні і рибні другі страви, овочеві рагу або ваші улюблені соуси - просто покладіть за 5хв до готовності страви один-два бульйонні кубики (відразу з морозилки), будете мати ще смачнішу смакоту :-)

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.