Поділіться рецептом :-)

пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Італійський кекс Чамбеллоне за 5 хвилин (Ciambellone veloce)

італійський пиріг чамбеллоне з лимоном

До італійського Чамбеллоне в мене особливе ставлення - люблю його за простоту в приготуванні і ніжний смак. Ця випічка ідеально підходить до горнятка чаю, кави, капучіно або простого молока. Сьогодні поділюсь з вами дуже легким і швидким рецептом. Приготування займе не більше 5 хвилин, потім просто поставте пиріг в духовку, готуйте чай і смакуйте :-) Традиційно Чамбеллоне випікають у формі великого бублика (власне, слово ''ciambella'' і означає бублик), але цей кекс можна спокійно спекти і в іншій формі, від цього він не стане менш смачним.

Для кекса Чамбеллоне потрібно:

  • 150г масла кімнатної температури
  • 300г цукру
  • 3 яйця
  • 180мл молока
  • 300г борошна
  • 15г розпушувача
  • цедра 1 лимона або ванілін


Якщо ви - щаслива власниця (або власник) кухонного комбайна, то просто покладіть всі інгредієнти в цю чудо - машинку і прокрутіть 3 хвилини. Тісто готове! Або ж просто перемішайте все разом міксером або ложкою до однорідної маси


Тісто виглядатиме ось так (виходить середньо-рідке)


Форму для пирога змастіть маслом, посипте борошном і вилийте в неї тісто. Нагрійте духовку до 180С і випікайте пиріг впродовж 40 хвилин (готовність перевірте дерев'яною паличкою), якщо тісто прилипає до палички, то ще допечіть 


Готовому Чамбеллоне дайте трохи вистигнути і витягніть його з форми


Готуйте чай або каву і смакуйте на здоров'я :-)

6 коментарів

  1. Ірино, дякую за рецепт! Довго збиралася спробувати і сьогодні спекла до чаю. Дійсно, дуже просто, швидко, пахне смачно, скоро будемо пробувати! :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже рада, нехай смакує :-)

      Видалити
    2. Дякую:) Дуже смачний кекс вийшов! Усім сподобався.

      Ірино, чи можна запитати у Вас дещо на кулінарну тему? Я зараз веду сайт українською мовою https://рецепти-юльєтти.in.ua, і нещодавно читачі написали у коментарях дуже цікаве питання. Цитую:
      " я зараз цікавлюсь італійською кухньою.
      Маю сподівання, що ви мені підкажете її особливості.
      А саме, - що вони не сприймають із нашої кухні і чого ми не знаємо про їхню кухню? Як кажуть, крихітні особлівості...)))
      Завше дякую.))"
      Я цікавлюся італійською кухнею, і писала про це, тому й питають, мабуть. Але я не настільки добре розбираюся у нюансах та крихітних особливостях:)) Тому вирішила спитати, може, Ви щось підкажете? Щиро дякую! :)

      Видалити
    3. :-) писати про те,що їдять італійці - життя не вистачить, бо тут кухня дуже різноманітна, можете по моїх рецептах скласти собі загальну картину :-)їдять легкі страви, багато овочів,риби, хоча й від м'яса теж ніхто не відмовляється. усе часто заправляють оливковою олією. А щодо того, що їдять з нашого, то дуже вндивідуальна справа - все залежить від людини: є такі італійці, що з задоволенням будуть наминати наш салат "Шуба", а є такі, що будуть на нього з широко розкритими очима дивитись і навіть не спробують,от такі справи :-)

      Видалити
  2. Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, маргарин розтоплювати?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Добрий вечір :-) масло (або маргарин) розтоплювати не потрібно, воно лиш має бути кімнатної температури, а не відразу з холодильника

      Видалити



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.