Поділіться рецептом :-)

середу, 1 травня 2019 р.

Печиво ''Поцілуйчики'' (Occhi di bue)

печиво з варенням

А давайте я вам розповім про поцілуйчики :-) Хі хі, то не романтика на мене найшла, то просто я згадала про одне з найсмачніших печеньок, які пече моя бабуся і воно має саме таку милу назву - ''Поцілуйчики''! В Італії теж таке печуть, але тут воно переважно круглої форми і більшого розміру, ще й назву має геть менш романтичну - ''Occhi di bue'' (в перекладі - ''Волові очі''), хоча на смак теж чудове - пречудове. ''Арифметика'' цієї випічки дуже проста - два печенька (одне з дірочкою посередині) склеюються між собою густим повидлом, зверху все посипається цукровою пудрою і смачнючий солодкий поцілуйчик готовий :-) Змінюючи варення, щоразу будете мати печиво з новим смаком. Моє улюблене - персикове і полуничне, хоча ще й абрикосове люблю, і з яблучним повидлом, а недавно знайшла в магазині апельсиново-імбирний джем, він надав ''Поцілуйчикам'' дуже цікавого і несподіваного смаку. А мій чоловік завжди просить його порцію печива перемастити нутеллою. Екпериментуйте, готуйте з натхненням і солодких вам ''поцілуйчиків'' :-)  

Для печива потрібно:
  • 2 яйця
  • 500г борошна
  • 200г масла (дістаньте його з холодильника і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин)
  • 200г цукру
  • ванілін
  • терта цедра 1 лимона
  • 1г розпушувача (то одна щіпка приблизно) 
Перемішайте борошно з розпушувачем, ваніліном і цукром


Додайте масло (нарізане невеличкими кубиками) і перетріть руками усе до утворення крихт


Додайте яйця і терту лимонну цедру. Замісіть тісто, що тримається купки і залиште його в холодильнику на 30 хвилин


Потім тісто розкачайте до 5мм і повирізайте печенька бажаної форми


В половини печеньок зробіть дірочку посередині


Викладіть їх на деко, застелене пекарським папером


Випікайте 15-20 хв при 180С (як тільки краєчки печива підрум'яняться - воно готове, дуже важливо його не перепекти, щоб не вийшло засухе)


Дайте готовому печеньку вистигнути


Потім намастіть печенька без дірочки посередині густим варенням і накрийте зверху печеньком з дірочкою, посипте цукровою пудрою і смакуйте :-) Якщо залишити перемащене печиво на 1 годину настоятись воно стане м'якшим і ще смачнішим. Дякую, що завітали!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.