Поділіться рецептом :-)

середу, 4 грудня 2019 р.

Пісочне печиво (Pasta frolla per biscotti)

рецепти печива

Знаєте, рецепти бувають різні, вдалі і невдалі, іноді результат пречудовий, але приготування настільки трудоємке, що пропадає всяке бажання ще раз готувати ту страву. А є рецепти ідеальні (ну, принаймі в моєму розумінні): для них потрібно всього декілька складників, мало часу і результат завжди вражає. Саме останню категорію я найбільше люблю, старанно бережу в своєму записнику і найчастіше готую. Сьогодні розповім вам про моє ідеальне печиво. Якщо описати одним словом, то воно неперевершене. Неперевершене у всьому: готувати його - одне задоволення, список необхідних інгредієнтів нараховує лиш 5 позицій, смак готового печива незрівнянний, консистенція ідеальна! А ще рецепти дуже ''пристосувабельний'' (так каже моя дитина :-) Додайте ванілін - будете мати ванільну випічку, хочете шоколадного печива? Легко! Просто додайте до вказаної порції 20г какао і заберіть таку ж кількість борошна. Досипте в тісто шоколадних крапель - і десерт заграє цікавим новим смаком. Печиво буде пречудовим і з родзинками, і з лимонною чи апельсиновою цедрою, з корицею, маком, зернятами анісу і взагалі будь - яким солодким чи пряним додатком. Головне лиш не забути про два ''не'': не розкачувати тісто занадто тонко і не перепекти печиво :-) Смачного!

Для пісочного печива потрібно:
  • 300г борошна
  • 100г цукру
  • 140г холодного масла
  • 1 яйце
  • ванілін

Перемішайте борошно, ванілін і цукор. Додайте масло (нарізане невеликими кубиками)


Перемішайте усе руками до утворення крихт (для полегшення і пришвидшення процесу можна скористатись кухонним комбайном)


Додайте яйце і замісіть тісто, що тримається купки. Покладіть його в холодильник на 30хв


Потім розкачайте тісто до 0,5 - 0,7см завтовшки (колись я думала, чим тонше розкачаю печиво, тим краще, і печиво в мене виходило сухе і тверде, виявилось то була моя велика помилка - товщина тіста повинна буде не менше, ніж пів сантиметра) і повирізайте печенька бажаної форми


Викладіть печиво на деко, застелене пекарським папером


Спочатку нагрійте духовку до 180С і тільки потім покладіть в неї деко з печивом. Випікайте 15-20хв (як тільки краї печива підрум'яняться - воно готове, не чекайте, що уся поверхня сухариків стане світло-коричневою, а печиво затвердне, навпаки, гаряче готове печиво буде середньо - м'яке, зате після вистигання воно набуде ідеальної консистенції і ''твердості'')


Смачного вам чаювання :-)

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.