Поділіться рецептом :-)

понеділок, 27 квітня 2020 р.

Бите скло

молочне желе десерт

Читайте цей рецепт також на нашому новому сайті 🠞 www.thesaporito.com 💗

Любов до ''Битого скла'' в мене ще з дитинства... Хоча ні, радше, зі студентських років, бо саме на той час припав ''пік'' моди на  той яскравий десерт з цікавою консистенцією і незвичним виглядом. Без нього не минав жоден День народження моїх друзів, на Великдень, Новий рік і інші свята ми незмінно і традиційно ''били шкельця'' :-) В нас вдома навіть була спеціальна здоровенна тортівниця, яку використовували лиш для того десерту. І, знаєте, вже стільки років минуло, а ''Бите скло'' і далі залишилось для мене  десертом номер 1 :-) Я навіть свою свекруху - мальтійку на нього ''підсадила'', щоразу, коли вона в нас гостює, просить приготувати для неї ''Broken glass'' :-) Впевнена, що кожна господиня має свої пропорції для ''Битого скла'' (як у випадку з варениками чи борщем, хтось в десерт додає ще фрукти, наприклад), поділюсь з вами своїм рецептом, який колись давно бабуся принесла з роботи і він назавжди полонив наші серця своєю ніжністю :-)

Для ''Битого скла'' потрібно:
Читайте цей рецепт також на нашому новому сайті 🠞 www.thesaporito.com 💗
  • 3 упаковки галяреток різних кольорів (за бажанням, звісно, можете приготувати желе і з фруктового соку, то все на особистий вибір. Мені ''Бите скло'' ідеально смакує саме з готовими галяретками, хай то не входитиме в рамки здорового харчування, але заміняти галяретки соком з желатином в цьому десерті я вперто відмовляюсь, бо тоді смак з мого дитинства розвіється в невідомому напрямку і десерт втратить свою особливість :-))
  • 500г молока
  • 500г сметани (в Італії я її замінюю вершками Panna da cucina)
  • 25г желатину (звичайного в порошку), якщо використовуєте листковий желатин, тоді прочитайте на упаковці скільки грам такого желатину потрібно на 1 літр рідини
  • 1 склянка цукру (звичайна склянка на 250мл)
  • 200г шоколадного печива або крекеру
Галяретки приготуйте згідно з інструкцією на упаковці (лиш кількість вказаної води зменшіть на 20г, в мене було вказано залити порошок для желе 400мл води, тож необхідно взяти 380мл) і дайте їм добре застигнути


Сметану перемішайте з цукром (можна збити й міксером, але я не бачу в тому потреби, тож просто перемішую все вінчиком)


В гарячому молоці розчиніть желатин


Коли молоко трішки вистигне, додайте його до сметани з цукром і знову гарно все перемішайте


Застигле желе наріжте середніми кубиками і додайте його до молока зі сметаною (коли вони будуть повністю холодні!)


Печиво або крекер поламайте


Додайте його до десерту і перемішайте (''втопити'' печиво в молоці зі сметаною не вдасться, воно всеодно буде вперто плавати на поверхні, зате коли десерт застигне, печиво утворить на поверхні цікавий орнамент і додасть кольору загальній картині :-))


Перелийте десерт у велику ємкість і залиште в холодильнику до повного застигання (я завжди залишаю на цілу ніч)


Ну, нарешті, можна поринути в ніжний смак ''Битого скла'', занурити ложечку в ту неймовірну ніжність і насолоджуватись :-)))))

4 коментарі

  1. Я не фанат "битого скла", але ви так спокусливо описали, що захотілось. Тим більше, діти якраз галяретку люблять, а таким десертом я їх ще не балувала.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. :-) мої їли б навіть щодня. То, певно, їм від мене по спадковості передалось :-)))

      Видалити
  2. Мої б теж їли щодня! Тільки у мене 800 мл сметани 15% і 200 мл молока. Теж гарна пропорція.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви,так гарно все описали і собі захотілося😋, дякую за рецепт....
      Хотіла запитати ,які вершки використовуєте(panna montata oppure panna da cucina)дякую...
      Хай щастить

      Видалити



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.