Поділіться рецептом :-)

середу, 13 березня 2019 р.

Макарони з соусом з в'ялених помідорів (Pasta con panna e pomodori secchi)

макарони з соусом

Моя свекруха ''спеціалізується'' на приготуванні домашніх в'ялених помідорів. Готувати вона не любить зовсім, але ті декілька страв, які все ж таки прижились на її кухні, виходять просто неперевершеними. Мені найсмачніші саме її в'ялені помідори, які вона щороку сушить на своїй терасі, нагрітій щедрим південноіталійським сонцем (про сушіння в духовці моя друга мама і чути не хоче, каже, що саме сонце робить помідори такими смачними :-), потім старанно складає все в баночки, заливає оливковою олією і додає ароматні трави. Мої улюблені - з орегано, хоча і з часничком, і з паприкою, і з базиліком, та й без трав - смакота неземна! Потім ті баночки  щедро роздаються рідним і знайомим і додають цікавих смакових ноток різноманітним стравам: салатам, м'ясу, піці. А ще мої хлопці дуже люблять пасту з в'яленими помідорами. От про неї  і піде сьогодні мова :-) Це одна з тих страв, які не вимагають тисячі інгредієнтів і три години стояння біля плити. Соус виходить ніжний і водночас пікантний, солодко-кислуватий і смачнючий. Всім любителям в'ялених помідорок раджу спробувати :-)

Щоб приготувати пасту з вершками і в'яленими помідорами потрібно (На 3-4 порції):
  • 300г макаронів на ваш вибір (підійдуть будь-якого формату)
  • 250мл вершків (в мене 30% жирності)
  • 1 ст.л. подрібненої петрушки (свіжої або мороженої), можна замінити свіжим базиліком
  • 150г в'ялених помідорок (тих, що в олії)
  • сіль, перець
  • щіпка сухої меленої паприки 
Покладіть в чашу блендера помідори (без олії) і вершки


Перемеліть усе до майже однорідного стану (чомусь, мені смачніше, коли в соусі залишаються невеличкі шматочки помідорів, але то питання смаку)


Перелийте соус в пательню. Додайте сіль, перець і паприку


Готуйте на середньому вогні 3-4 хвилини (щоб соус став трішки густішим)


Додайте подрібнену петрушку, перемішайте і зніміть з вогню


Відваріть макарони і перемішайте їх з соусом (якщо сойс вийшов ''засухий'', долийте до нього декілька ложок води, в якій ви варили макарони). Buon appetito!
 🍰 Приготували щось по моїх рецептах? Додавайте Ваші смачні фото з тегом @itholubzi в Instagram  так цікаво побачити, що Вам сподобалось :-) Усім бажаю хорошого дня і дякую, що читаєте!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.