Поділіться рецептом :-)

неділю, 9 вересня 2018 р.

Американський джем "Яблучний пиріг" (Apple pie jam)


варення з яблук

Я стільки років варила свою "яблучну мармуляду", як каже моя бабуся, і вважала її верхом "яблучної" досконалості, аж тут треба було мені покликати на чай мою подругу - американку Кортні... то я, звичайно, жартую... насправді обожнюю гостей, і чай безмежно люблю, особливо в хорошій компанії. Кортні славиться своїм талантом піднімати навіть найсумніший настрій, а скільки цікавих історій вона привозить зі своїх нескінченних подорожей! А ще, завдяки їй я відкриваю для себе американський кулінарний світ :-) Не той, з запахом смаженої картоплі, гамбургерів і іншого фаст фуду, який в більшості людей постає в уяві, а справжній незіпсований світ смакоти, в якому страви настільки багаті і різноманітні, що відразу хочеться усе спробувати! Цього разу Кортні прийшла до мене з власноруч приготованим яблучним джемом. Намастили ми його на хліб і лише надкусивши, я зрозуміла, що моя "мармуляда", мабуть, "піде на пенсію", бо такого ароматного, багатого смаком яблучного варення до того я ще не куштувала. Виявляється, бабуся моєї подруги вже роками готує такий джем і назва у нього така ж незвичайна, як і його смак - "Яблучний пиріг". І справді, проста скибочка хліба з тим джемом перетворюється на справжнісінький пиріг з яблуками. А ще, дуже зручно мати таку готову начинку для солодких пирогів, вона чудово поєднується з листковим, пісочним і дріжджовим тістом (тільки цукру в тісто краще майже не додавати, бо варення вже саме по собі досить солодке). В джем додається не вода, а зелений чай, смак його в готовому джемі майже не відчувається, але якщо замінити його простою водою, загальна смакова картина повидла вийде вже не та. Щодо сорту яблук, підійдуть будь - які, але надавайте перевагу кислим яблукам. Спробуйте, і нехай ця ароматна смакота зробить ваше життя солодшим :-)

Для яблучного джему потрібно:
  • 900г почищених яблук
  • 300г цукру (в оригіналі коричневого, але можна спокійно замінити і звичайним білим)
  • сік 2 лимонів
  • половинка палички кориці (можна замінити 0,5 ч.л. меленої кориці)
  • 1 зірочка анісу
  • 1/3 ч.л. сухого меленого імбиру
  • щіпка меленого кардамону
  • щіпка мускатного горіха
  • 1 склянка (250мл) міцного зеленого чаю
 Яблука наріжте невеличкими кубиками


Перекладіть їх у глибоку каструлю і залийте лимонним соком


Додайте цукор


Покладіть до яблук половину палички кориці


Додайте гілочку анісу, імбир, кардамон і мускатний горіх. Залийте усе міцним зеленим чаєм


Варіть на середньому вогні (час від часу помішуючи) 40 - 50 хвилин. За цей час варення загусне і вбере у себе неймовірний аромат спецій


Витягніть паличку кориці і зірочку анісу. Готове варення відразу розкладіть у стерилізовані банки, накрийте їх кришками (не закручуючи), помістіть у велику глибоку каструлю (на дно покладіть кухонний рушничок), залийте водою по "плечики" банок, доведіть до кипіння і пастеризуйте 20 хвилин. Потім відразу гарно закрутіть кришки, переверніть банки догори дном, накрийте кухонним рушничком і залиште на ніч. Взимку (і не тільки) ця смакота вас дуже потішить :-) Дякую, що завітали!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.