Поділіться рецептом :-)

середу, 12 грудня 2018 р.

Загущувач для соусів і підлив

підлива рецепт

Ці маленькі білі клубочки просто геніальні. Коли я вперше їх побачила, ніяк не могла відгадати, що то таке і з чим його їдять... А то, виявляється, така корисна річ, яка тепер завжди житиме в моїй морозилці. Я дуже часто готую різні підливки і соуси, і мої домашні вимагають, щоб ті соуси з підливами були густі, щоб потім їх можна було ''вимакати'' з тарілки шматочком хліба :-) Для того, щоб зробити страви густішими, я завжди додавала трішки борошна, розведеного водою, а потім ретельно перемішувала, щоб не було кумочків, та всеодно часто ті кумочки звідкись з'являлись і псували настрій... Тепер же, завдяки цим чудо-кулькам, я маю ''чистий спокій'' :-) Ті білі клубочки- то ніщо інше, як загущувач для підливок і соусів, який надзвичайно легко і швидко готується, потім досить його заморозити і будете завжди мати під рукою корисну річ, яка не лише зекономить час, а й перетворить ваші страви на справжні шедеври :-)

Для загущувача потрібно (на 25 штук):
  • 100г масла
  • 100г борошна
Покладіть разом борошно і масло (кімнатної температури)


Замісіть тісто


Поділіть його на 25 однакових частин (я ділю тісто на 5 частин, кожну скачую в ''ковбаску'', потім ріжу на 5 частин і з кожної частинки роблю кульку, розміром, як вишенька - найзручніше це робити вологими руками)


Покладіть кульки на піднос або тарілку і залиште в морозилці до повного замерзання (потім перекладіть кульки в лоточок або пластиковий пакетик і зберігайте в морозилці)


Коли підлива або соус майже готові, покладіть в них кульки (не розморожуючи, відразу з морозилки) і, час від часу помішуючи, дочекайтесь доки вони повністю розчиняться в підливці. Для себе я знайшла ''оптимальне співвідношення'' - завжди додаю 2 кульки до 500мл соусу


От і вся ''магія'' :-) Смачна підливка без жодного кумочка, хороший настрій і зекономлений час

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.