Поділіться рецептом :-)

понеділок, 15 січня 2018 р.

Кардамоновий сироп (Sciroppo al cardamomo)

сироп рецепт

Ось таку незвичайну смачну баночку я придбала на передріздвяній ярмарці. Раніше й не здогадувалась про існування кардамонового сиропу, а то виявляється справжнє, надзвичайно ароматне чудо! Цей сироп здатен перетворити навіть найпростіший і найдешевший чай на справжній шедевр (я його додаю в напій замість цукру).  Про каву з кардамоновим сиропом взагалі мовчу, бо то, мабуть, найсмачніша для мене кава. А ще цей сироп надає казкового аромату і смаку тортам, чудово доповнює млинці і вафлі, є основою для приготування глазурі для кексів і капкейків (потрібно лише додати його до цукрової пудри і гарно перемішати). Нажаль, придбаної баночки надовго мені не вистачило, але разом з сиропом був клаптик паперу з рецептом :-) Тепер готую його сама і зберігаю в холодильнику. Кажуть, що на Європу насувається холодний циклон, нехай ароматний чай з кардамоновим сиропом зігріє вас в морозяну погоду і приносить радість щодня :-) Смачного усім чаювання - кавування!

Для кардамонового сиропу потрібно:

  • 1літр води
  • 550г цукру
  • 50 - 70г зерен кадрамону
  • стручок ванілі (за бажанням)
Зерна кардамону відкрийте (я розрізаю їх навпіл ножем) - завдяки маленьким насінинкам, які всередині зернят , кардамон буде ще ароматнішим


У велику посудину налийте води, додайте цукор і нагрійте до повного розчинення цукру. Сюди ж покладіть кардамон (розрізані зерна разом з насінинками)


Доведіть усе до кипіння і кип'ятіть на малому вогні впродовж 30 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште на 12 годин в холодному місці (я залишаю на ніч в холодильнику)


Процідіть


За бажанням покладіть в сироп ванільну паличку (розрізану повздовж)


А далі політ смачної фантазії необмежений - підсолоджуйте сиропом чай і каву, поливайте ним млинчики, оладки, вафлі, готуйте ароматну глазур для кексів і насолоджуйтесь неймовірним ароматом :-) Зберігати сироп потрібно в холодильнику до 3 тижнів. Дякую, що завітали!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.