Поділіться рецептом :-)

понеділок, 7 травня 2018 р.

Котлетки в томатному соусі (Polpette al sugo)

страви з фаршу

Читайте цей рецепт також на нашому новому сайті 🠞 www.thesaporito.com 💗

Раніше я завжди смажила котлети, навіть тушковані спочатку залишала підрум'янитись в олії. А потім кільканадцять років тому пішли ми на обід до наших друзів - італійців Діно і Розарії. Традиційно в якості першої страви була паста (точніше, смачнючі спагетті, які Розарія завжди робить власноруч) з найніжнішими фрикадельками, які так і танули в роті. У порівнянні з тими фрикадельками, мої смажено - тушковані котлети могли б, щонайменше, заховатись під стіл, а ще краще - взагалі зникнути з раціону моєї сім'ї... Власне, відтоді я готую фрикадельки в томатному соусі лише по рецепту Розарії, от така любов "з першого шматочка". Вони чудово смакують і дітям, а яким апетитним і ароматним виходить соус після тушкування, ввібравши в себе смак і аромат фаршу зі спеціями - просто ідеальна компанія для макаронів! І ніякого обсмажування: фрикадельки щасливо купаються в яскравому томатному "джакузі", щоб потім перетворитись на ніжні й спокусливі м'ясні клубочки, які не залишать байджими навіть найвибагливіших гурманів :-)

Для котлеток в томатному соусі потрібно:
Читайте цей рецепт також на нашому новому сайті 🠞 www.thesaporito.com 💗

  • 300г фаршу на ваш смак (підійде і свинина, і телятина, і гов'ядина, з курячого фаршу фрикадельки виходять занадто сухі, але може то лиш питання смаку)
  • 2 ст.л. мелених сухарів
  • 1,5 - 2 ст.л. манки
  • 1 яйце
  • щіпка мускатного горіха
  • сіль, перець
  • 0,5 ч.л. цукру
  • сушений орегано або базилік (за бажанням)
  • 1 літр томатного соусу
Покладіть разом фарш, сухарі, манку, яйце, мускатний горіх, сіль, перець і орегано


Гарно усе перемішайте, щоб вийшло "тісто з фаршу" (якщо потрібно, додайте ще сухарів, щоб маса добре трималась купки)


Наробіть багато маленьких (розміром, як грецькі горішки) фрикадельок


Томатний соус перелийте у глибоку каструлю, додайте до нього цукор, сіль і щіпку перцю


Як тідьки соус почне кипіти, покладіть у нього котлетки і готуйте їх приблизно 20 - 25 хвилин на середньому вогні з привідкритою кришкою (за цей час і котлетки протушкуються, і з соусу випарується зайва рідина)


Завжди подаю такі фрикадельки зі спагетті, адже і соус, в якому вони готувались виходить смачнючий :-) Дякую, що завітали!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.