Поділіться рецептом :-)

пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Гречка з овочами (Grano saraceno con patate, piselli e carote)

гречка з овочами

Епоха смаженої в літрах жиру їжі, мабуть, (та й нащастя) минає і здорове харчування постійно поповнює лави своїх прихильників, в Італії все більше людей шукають позначку "біо" на етикетках і починають відкривати для себе екзотичні корисні продукти. В чоловіка на роботі студенти - дієтологи провели смачний захід, присвячений корисній їжі. Ну, де їжа - там Іра (тобто я :-)))),  таку цікаву подія я просто не могла пропустити. Відвідувачів пригощали різноманітними вітамінними стравами і відразу показували, як їх приготувати. Найприємнішою несподіванкою для мене було побачити нашу гречку! Для італійців гречка - велика екзотика. Більшість місцевих жителів навіть не знають яка вона на вигляд і смак і що взагалі з нею робити. А тут її ще й так смачно приготували: на смак нагадує гречаний супчик, на вигляд - різотто (вірніше, мабуть, "гречотто"), надзвичайно приємно відкривати для себе щось нове зі звичних інгредієнтів, а якщо смакота ще й корисна, то радості вдвічі більше :-)

Для гречки з овочами потрібно:

  • 250г гречки
  • 3 середні картоплини
  • 1 велика цибуля
  • половина стебельця цибулі - порей (за бажанням)
  • 3 морквини
  • 80г горошку (свіжого або мороженого)
  • 0,5 ч.л. каррі
  • щіпка сухої меленої паприки
  • сіль, перець
Цибулю  і цибулю - порей дрібно наріжте і трішки підсмажте в олії (до прозорості)


Додайте моркву і картоплю (нарізані кубиками)


Сюди ж покладіть горошок, каррі, паприку, сіль, перець, залийте водою (щоб усе покрила) і варіть до готовності овочів


Потім готові овочі процідіть і перемеліть блендером до однорідного пюре (бульйон не виливайте). Залийте овочеве пюре бульйоном, що залишився після варіння, сюди ж покладіть гречку


Варіть, час від часу помішуючи і за необхідності, доливаючи ще води, доки гречка не звариться і вбере в себе майже всю рідину.  Ця страва смачна і досить ситна вже сама по собі, але для пікантних ноток (зараз, мабуть, справжні прихильники здорового харчування закидають мене тапрками :-)))))) можна збагатити її шматочками копченого бекону :-) Дякую, що завітали!

Дописати коментар



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.