Поділіться рецептом :-)

середу, 14 березня 2018 р.

Часниковий хліб - завиванець з зеленню

американський хліб

Цю закручену завиванцем зелену смакоту з гострими часниковими нотками я відкрила для себе на весіллі подруги. То було дуже давно, багато чого вже й забулось (навіть не пригадую в що я була вдягнена :-)))), а от ця страва так сильно закарбувалась в пам'яті, що я змушена була її відтворити вдома, бо той завиванець просто "стояв" у мене перед очима і не давав спокою. Весілля було літом і на гаряче подавали легенький питний борщик, а компанію борщу складав цей апетитний рулетик. То така собі оригінальна і нова альтернатива звичним пампушкам з часничком і петрушкою. На смак він мені ще нагадав американський часниковий хліб, який я просто обожнюю, правда, структура і інгредієнти все ж ближчі до наших українських пампушок. Той "весільний" завиванець у ролі начинки мав петрушку,  я ж готувала і з петрушкою, і з базиліком,і з черемшою (тільки тоді треба менше часнику додавати, бо та травичка вже сама по собі досить "часникова") і навіть з вареним шпинатом, виходить щоразу смачно і по - новому :-)

Для часникового хліба потрібно:

 (Тісто):
  • 400г борошна
  • 1,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ст.л. цукру
  • 220мл теплої води
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ч. л. олії
(Начинка):
  • 100г петрушки (або іншої зелені, у мене - свіжий базилік)
  • 4 ст. л. олії
  • 0, 5 ч. л. солі
  • 2 невеликі зубці часнику
Приготуйте тісто: перемішайте теплу воду, олію, сіль і цукор (я замішую в хлібопічці, але можна спокійнісінько замісити й руками - вийде не менш смачно)


Додайте борошно і дріжджі


Замісіть тісто (якщо потрібно, додайте ще трішки борошна - тісто має легко відставати від рук). Дайте йому підрости вдвічі в теплому місці


Поки тістечко підростає, приготуйте начинку: просто покладіть разом зелень, часник, сіль, олію і перемеліть блендером


Тісто тоненько розкачайте і намастіть начинкою


Скрутіть в рулетик


Залиште ще підрости на 30 хвилин, а потім злегка посипте верх завиванця борошном


Нагрійте духовку до 180С і випікайте хлібчик впродовж 30- 40 хвилин до світло - коричневого кольору


Дістаньте готовий завиванець з духовки і відразу накрийте його кухонним рушничком, залиште так до вистигання. А потім поріжте на скибочки і смакуйте з борщем, супом чи без них - як душа забажає :-) Дякую, що завітали!

2 коментарі

  1. Дякую! Пекла, ну, дуже смачно! Начинку робила таку: 150 гр. Щавель, 50 гр. Петрушка, 2 зубки часнику, сіль, олія.Рекомендую! Швидко, смачно, дешево!

    ВідповістиВидалити



Ми в Instagram

© Італійські голубці. Design by FCD.